Za roditelje

rainbow

Zdravstvena voditeljica u suradnji s odgojiteljicama svake godine obilježava dan zdravlja kako bi podsjetila djecu na važnost zdrave prehrane, higijene i tjelesnog vježbanja za zdravlje ljudi.

Prvo krenemo s pranjem ruku, pa kroz prigodnu i djeci zanimljivu pjesmicu koju možete pronaći ovdje https://youtu.be/L89nN03pBzI  podsjetite djecu na važnost istog! Posebno u ovom periodu pandemije je to bitno naglasiti! Osim te pjesmice možete na našim posterima (u prilogu poster 1 | poster 2 | poster 3) pogledati i kako smo to radili u vrtiću. Naravno u pomoć bi nam uvijek stigla „Gospođa Sapunica“.

Osim higijene i zdrave prehrane za naše zdravlje važno je tjelesno vježbanje. Djeci svakodnevno ističemo važnost tjelesne aktivnosti za pravilan rast i razvoj. Plakate koje koristimo u radu s djecom možete pogledati ovdje (u prilogu - plakat vježbanje djeca).

Nadamo se da smo Vam ovim korisnim savjetima pomogli kako bi djeci približili brigu o vlastitom zdravlju. Na mrežnim stranicama možete pronaći korisne ideje koje su djeci zanimljive i kroz igru objašnjavaju važnost zdravlja!

Ne zaboravite i na psihološku pomoć djeci u ovo doba pandemije, korisne savjete možete pronaći na ovoj stranici: https://dpp.hr/adolescenti-u-vrijeme-krize/

Sretan Vam i zdrav Uskrs!

Zdravstvena voditeljica Leona Ćurković

 

Radost, igra i veselje to su naše vrtićke želje!

Općina SukošanZlatna luka Sukošan d.o.o.TZO SUkošan