Za roditelje

rainbow

Dragi djeco i roditelji,

ovdje Vam preporučujemo korisne poveznice za razni kreativni sadržaj i aktivnosti...

 

Djeca se međusobno razlikuju u svojoj sklonosti prema isprobavanju nove hrane i manje poznatih okusa. Sva su djeca, u određenoj mjeri, izbirljiva. Za dijete je važno da u svojoj okolini vidi ona ponašanja koja želimo da i samo prihvati.

Dragi roditelji,

U nedjelju je blagdan Uskrsa, najveći kršćanski blagdan, kojeg uvijek proslavimo i u našem vrtiću. Odgojiteljice pritom uvrste u svoj plan i program rada razne aktivnosti vezane uz temu Uskrsa pa Vam donosimo neke od njih koje možete primijeniti kod kuće s djecom.

Zdravstvena voditeljica u suradnji s odgojiteljicama svake godine obilježava dan zdravlja kako bi podsjetila djecu na važnost zdrave prehrane, higijene i tjelesnog vježbanja za zdravlje ljudi.

Prilikom upisa u prvi razred provodi se procjena zrelosti ili spremnosti djeteta za školu. To znači da dijete treba dostići određeni stupanj tjelesnog, intelektualnog, emocionalnog i socijalnog razvoja, te razviti određene kulturne, higijenske i radne navike da bi moglo izvršavati zadatke koje mu škola postavlja. Ono se za polazak u školu treba pripremiti psihički i fizički, a najveći dio te pripreme odvija se u obitelji.

S obzirom na nastalu situaciju vezanu uz pojavu pandemije koronavirusa svi smo primoreni kao odgovorni građani ostati u svojim kućama i stanovima kako bi zaštitili svoje obitelji.
Nažalost ostankom u svojim kućama roditelji sve više gube kontrolu nad tim koliko im djeca provode vremena ispred različitih ekrana, što nikako nije povoljno ni razvojno poticajno za njihovo dijete.

Dragi roditelji,

ovdje možete preuzeti prezentaciju "Društvena priča o pandemiji korona virusa za djecu".

 

> preuzmi ovdje <

 

Dragi roditelji,

ovdje možete preuzeti ilustriranu knjižicu #COVIBOOK za djecu.

 

> preuzmi ovdje <

 

Istraživanja pokazuju kako sve veća izloženost ekranima (misli se na sve ekrane-tv-u, tabletima, mobitelima, kompjuterima itd.)od najranije dobi negativno utječu na razvoj mozga kod djece! Sve više roditelja uočava kod svog djeteta (najčešće u dobi od 2-3 godine) kako dijete ne komunicira. 

Sukob je dio čovjekova života, nešto što nije moguće izbjeći, a najčešće izbija među djecom predškolske dobi i završava kao problem. Za sukob kažemo da nije ni dobar ni loš pa ne treba stvarati odnose bez problema. 

Radost, igra i veselje to su naše vrtićke želje!

Općina SukošanZlatna luka Sukošan d.o.o.TZO SUkošan