Novosti

kids read

Dragi roditelji,

korizmeno je vrijeme pa smo se i ove godine, kao i do sada planirali uključiti u neku od humanitarnih akcija u našoj županiji.

Na sastanku Vijeća odgojitelja odlučile smo se za humanitarnu akciju "Putevima Sv. Frane" u koju su uključeni vrtići na području grada Zadra i Zadarske županije.

Volonteri samostana Sv. Frane uključeni su u akciju "Putevima Sv. Frane" koja ima fond iz kojeg prikupljena sredstva idu za pomoć bolesnima, potrebitima i korisnicima socijalne samoposluge.

Kroz ovo korizmeno vrijeme odlučili su nastaviti s akcijom te su za djecu pripremili lutkarsku predstavu "Pjesma stvorova" u kojoj Sv. Frane hoda zemljom i pozdravlja se sa svim živim stvorenjima. Sv. Frane se također naziva svecem ekologije i prirode.

Glumačka sekcija "Tao" djeluje u samostanu Sv. Frane i lutkarskom predstavom gostuje po vrtićima te na taj način prikuplja sredstva za gore navedeno. Lutkarska predstava traje 35 minuta nakon čega slijedi interakcija djece i glumaca.

Predstava košta 15,00 kn.

OPIS PREDSTAVE: U predstavi su dvije lutke; Sv Franjo i djevojčica Anči. Sv Franjo je sreo djevojčicu koja je plakala jer joj  je njena prijateljica uzela lutku. Sv Franjo joj govori kako je potrebno opraštati, a i pomagati onima koji nemaju. U nastavku predstave susreću se sa stvorovima: sunce, oblak, vjetar, kiša, rijeka,  mjesec sa zvijezdama i vatrom. Franjo objašnjava djevojčici koliko su značajna ta stvorenja za nas ljude i da trebamo zahvaljivati Bogu za sve to što nam je dao.  Na kraju predstave Anči odlučuje oprostiti prijateljici i pokloniti joj lutku. Zahvaljuje Franji i odlazi.

U Sukošanu će se održati dvije predstave 9. ožujka 2016. u 9.30 i 10.10, a u Debeljaku jedna istog datuma u 11.30.

Toga dana popodnevna skupina dolazi u jutarnju od 9 do 13 sati.

Osim predstave, u razdoblju od 14. do 18. ožujka 2016. možete donijeti higijenske potrepštine za socijalnu samoposlugu Sv. Frane u Zadru.

Preporučene higijenske potrepštine:

- sapun, pasta za zube, gel za tuširanje, prašak za robu, omekšivač za robu, šampon za kosu, toaletni papir...

Radost, igra i veselje to su naše vrtićke želje!

Općina SukošanZlatna luka Sukošan d.o.o.TZO SUkošan