Novosti

kids read

Poštovani roditelji,

sukladno odluci Vlade RH i planu ublažavanja mjera uvedenih radi suzbijanja epidemije COVID-19 potrebno je uz poštivanje svih epidemioloških mjera omogućiti djeci rane i predškolske dobi redovito pohađanje dječjeg vrtića od 11. svibnja 2020.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je detaljne upute dječjim vrtićima o načinu rada i prihvatu djece. Cijeli tekst možete pročitati na sljedećem linku: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute-vrtici-i-skole-29-4-2020.pdf

 • Preporučuje se ostanak kod kuće djece s kroničnim bolestima (respiratornim, kardiovaskularnim, dijabetesom, malignim bolestima, imunodeficijencijama, djece s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima) kao i djece čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju jednu od navedenih bolesti.
 • Potiče se ostanak kod kuće sve djece za koju se to može osigurati.
 • Roditelji/skrbnici ne smiju dovoditi djecu u vrtić ako imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili koji su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaraženi s COVID-19 a pogotovo ako su u samoizolaciji.
 • Djeca koja imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili koji su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaražena s COVID-19 ne smiju dolaziti u dječji vrtić.
 • Činjenica da se radi o djetetu s oba zaposlena roditelja te ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece, kao i to da je roditelj upoznat s uputama HZJZ u cjelini, roditelj potvrđuje pisanom izjavom.

IZJAVU MOŽETE PREUZETI – OVDJE

U svrhu što bolje organizacije prihvata djece, organizacije odgojnih skupina te smanjenja rizika od zaraze za djecu, roditelje i zaposlenike vrtića, molimo Vas da pažljivo pročitate upute HZJZ, ispunite Izjavu te je dostavite u dječji vrtić najkasnije do 8. svibnja 2020.

Izjavu potpisujete samo u slučaju ako će dijete pohađati vrtić od 11. svibnja. Možete je preuzeti ispred dječjih vrtića od 8-11h. Ispunjenu izjavu možete poslati skeniranu na e-mail vrtića ili dostaviti osobno u navedeno vrijeme.

UPUTE ZA RODITELJE O DOVOĐENJU I ODVOĐENJU DJETETA

 • Roditelji/skrbnici imaju obavezu izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u ustanovu, te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u vrtić.
 • Dijete roditelj/skrbnik dovodi i odvodi iz vrtića na način da je u pratnji jednog djeteta uvijek jedna odrasla osoba/roditelj/skrbnik. Kada je god moguće, u pratnji pojedinog dijeta uvijek je ista osoba ili se izmjenjuju dvije odrasle osobe koje žive u istom kućanstvu s djetetom. Kada god je moguće, u pratnji djeteta treba biti odrasla osoba koja nije starije životne dobi (65 i više godina) niti je kronični bolesnik.
 • Roditelji/skrbnici ne ulaze u vrtić osim u krajnjoj nuždi, već dolaze do ulaza pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 2 metra u odnosno na druge roditelje/skrbnike i djecu. Odgojitelj preuzima ili prepušta dijete roditelju/skrbniku ispred ulaza u ustanovu.
 • Vrata vrtića će biti zaključana te treba pozvoniti i pričekati.
 • Ispred ulaznih vrata bit će postavljena dezbarijera na koju dijete treba stati i dezinficirati obuću.
 • Odgojiteljica će na ulazu izmjeriti djetetu tjelesnu temperaturu beskontaktnim toplomjerom.
 • Dijete ulazi tako da odlazi do garderobe, obuva papuče, skida jaknu, te pere ruke sapunom i vodom prije ulaska u skupinu.
 • Djeca ne nose zaštitne maske niti dezinficiraju ruke.
 • Kod prvog dolaska u vrtić roditelj/skrbnik donosi obilježeni ruksak ili vrećicu s potrebnom opremom za dijete.
 • Roditelj donosi i odnosi u dječji vrtić obilježeni ruksak ili vrećicu s opremom isključivo petkom kada dolazi po dijete. Odgojitelj preuzima i vraća ruksak roditelju ispred ulaznih vrata. Odgojitelj odlaže ruksak u vrtiću, te ruksak stoji nekorišten preko vikenda i počinje se koristiti tek nakon pauze od 48-72 sati.
 • Ako djeca razviju simptome COVID infekcije tijekom boravka u ustanovi, odgojitelji odmah obavještavaju roditelje, koji u najkraćem roku moraju doći po dijete.

 

 • Rad unutar dječjeg vrtića bit će organiziran prema uputama HZJZ poštujući sve higijensko-sanitarne mjere.
 • Nakon formiranja skupine djece, 14 dana od početka primjene ovih uputa uključujući neradne dane, ne primaju se nova djeca u skupinu.
 • Ako će dolazak vašeg djeteta biti u nekom drugom terminu nakon 11.05. molimo Vas da nas najkasnije dan prije kontaktirate i obavijestite o dolasku djeteta.
 • Za sve dodatne informacije možete se obratiti na navedene kontakte dječjeg vrtića. Informacije i konzultacije o djeci tijekom njihovog boravka u vrtiću obavljat će se putem istih kontakata.

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Tel. Sukošan: 023 393 313

Tel. Debeljak: 023 390 613

Tel. Gorica: 023 788 7897

Veselimo se skorom susretu!

Radost, igra i veselje to su naše vrtićke želje!

Općina SukošanZlatna luka Sukošan d.o.o.TZO SUkošan