Za roditelje

rainbow

Dragi djeco i roditelji,

ovdje Vam preporučujemo slikovnicu:

Mrljek i Prljek slave fujkasti rođendan – Priča o prljavim rukama (Jelena Pervan, Jelena Brezovec)

Mrljek i Prljek dvije su zloćkaste bakterije koje vole sve što je mrljavo, prljavo, bljakavo i fujkasto. Vole oni i slaviti rođendane. Ove godine slave ga već osmi puta jer će ponovno dobiti poklone i puhati svjećice na torti. Proslavu su napravili u najprljavijoj i najzmazanijoj igraonici „Pod noktom“. Ta je igraonica bila na prstićima djevojčice Nore.

Ispod Norinog nokta napravili su najurnebesniji tulum sa svojim prijateljima, od kojih su za rođendan dobili Kašljića i Šmrkljića! I sve bi prošlo dobro, da Nora nije odlučila gricnuti noktić čime je slučajno progutala Kašljića i Šmrkljića. Što se potom dogodilo? Pročitajte u ovoj šaljivoj, urnebesno zabavnoj, ali i poučnoj priči o prljavim ručicama!

Slikovnicu svakako pročitajte i svojoj djeci, koja će kroz avanture Mrljeka i Prljeka saznati što se može dogoditi s našim zdravljem ako ne peremo redovito ruke.

Slikovnicu možete pročitati >> ovdje <<

Dragi djeco i roditelji,

ovdje Vam preporučujemo korisne poveznice za razni kreativni sadržaj i aktivnosti...

 

Djeca se međusobno razlikuju u svojoj sklonosti prema isprobavanju nove hrane i manje poznatih okusa. Sva su djeca, u određenoj mjeri, izbirljiva. Za dijete je važno da u svojoj okolini vidi ona ponašanja koja želimo da i samo prihvati.

Dragi roditelji,

U nedjelju je blagdan Uskrsa, najveći kršćanski blagdan, kojeg uvijek proslavimo i u našem vrtiću. Odgojiteljice pritom uvrste u svoj plan i program rada razne aktivnosti vezane uz temu Uskrsa pa Vam donosimo neke od njih koje možete primijeniti kod kuće s djecom.

Zdravstvena voditeljica u suradnji s odgojiteljicama svake godine obilježava dan zdravlja kako bi podsjetila djecu na važnost zdrave prehrane, higijene i tjelesnog vježbanja za zdravlje ljudi.

Prilikom upisa u prvi razred provodi se procjena zrelosti ili spremnosti djeteta za školu. To znači da dijete treba dostići određeni stupanj tjelesnog, intelektualnog, emocionalnog i socijalnog razvoja, te razviti određene kulturne, higijenske i radne navike da bi moglo izvršavati zadatke koje mu škola postavlja. Ono se za polazak u školu treba pripremiti psihički i fizički, a najveći dio te pripreme odvija se u obitelji.

S obzirom na nastalu situaciju vezanu uz pojavu pandemije koronavirusa svi smo primoreni kao odgovorni građani ostati u svojim kućama i stanovima kako bi zaštitili svoje obitelji.
Nažalost ostankom u svojim kućama roditelji sve više gube kontrolu nad tim koliko im djeca provode vremena ispred različitih ekrana, što nikako nije povoljno ni razvojno poticajno za njihovo dijete.

Dragi roditelji,

ovdje možete preuzeti prezentaciju "Društvena priča o pandemiji korona virusa za djecu".

 

> preuzmi ovdje <

 

Dragi roditelji,

ovdje možete preuzeti ilustriranu knjižicu #COVIBOOK za djecu.

 

> preuzmi ovdje <

 

Istraživanja pokazuju kako sve veća izloženost ekranima (misli se na sve ekrane-tv-u, tabletima, mobitelima, kompjuterima itd.)od najranije dobi negativno utječu na razvoj mozga kod djece! Sve više roditelja uočava kod svog djeteta (najčešće u dobi od 2-3 godine) kako dijete ne komunicira. 

Radost, igra i veselje to su naše vrtićke želje!

Općina SukošanZlatna luka Sukošan d.o.o.TZO SUkošan